Dynamische online typelessen volgens het tienvingersysteem
 
 
Klik hier voor een gratis typeles met vaardigheidstest

TypeStars pluspunten
De baten van blindtypen
TypeStars voor volwassenen
TypeStars voor kinderen
Informatie voor ouders
TypeStars als gezinscursus
TypeStars bij dyslexie
TypeStars voor scholen
TypeStars voor bedrijven
AANMELDEN bij TypeStars !

Een professionele online training in typevaardigheid

TypeStars is de meest effectieve online typecursus voor het Nederlandse taalgebied. Er zijn speciale trainingen voor kinderen, jong volwassenen en senioren, met adaptieve typelessen afgestemd op interesses en leerprocessen in verschillende levensfasen.

Bij de jeugdcursus kunnen veel typeoefeningen in spelvorm worden gedaan, terwijl bij de cursus voor senioren tal van oefenteksten een cultuurhistorische inslag hebben.

Een ideale gezinscursus

Geconfronteerd met de snelheid en het gemak waarmee kinderen het blindtypen in de vingers krijgen, en de tijdwinst die zij daarmee boeken, besluiten veel ouders om de cursus voor volwassenen te gaan volgen. Hele gezinnen leren online typen met TypeStars.

Doorgaans leidt het oefenen in gezinsverband tot betere resultaten (gemiddeld 30% beter) omdat gezinsleden elkaar motiveren in een sportieve competitie. Gezinnen met oudere kinderen vormen meestal een online studiegroep, waarvan de leden gelijke bevoegdheden hebben. Ouders van jonge kinderen koppelen de jeugdaccounts bij voorkeur aan een account voor volwassenen, zodat zij de kids online kunnen volgen.

Bij twee of meer deelnemende kinderen kunnen ouders kiezen voor een gezins- of schoolpakket en profiteren van de lage tarieven voor scholen. Zo ontstaan soms complete typeklassen op internet, waarbij ouders niet alleen de eigen kinderen maar ook hun vriendjes en vriendinnetjes begeleiden.

Er zijn zelfs online typeschooltjes, opgericht door ouders met kinderen op scholen waar geen typeles wordt gegeven. De eerste particuliere TypeStars typeschool bestaat nog steeds en wordt geleid door een moeder wiens kinderen inmiddels volwassen zijn. Als typedocente werkt zij nauw samen met de voormalige basisschool van haar kinderen en met diverse instanties voor buitenschoolse opvang (BSO) in haar woonplaats. Lees hoe ook u een eigen typeschool kunt starten!


De meest effectieve jeugdcursus blindtypen

Tijdens de jeugdcursus blindtypen schittert TypeStars mascotte Star in de spellen in diverse hoofdrollen: van vallende ster tot zeester.

Test uw typevaardigheid!

"Uit onderzoek van de Radboud Universiteit in Nijmegen is gebleken dat kinderen, die op jonge leeftijd met tien vingers leren typen, zich gemakkelijk kunnen aanpassen op de middelbare school. Het maken van werkstukken, uitreksels en verslagen wordt een stuk eenvoudiger."

Dr. H. van der Meijden, onderwijskundige aan de Radboud Universiteit Nijmegen over het belang van blindtypen .

     

Klik voor meer informatie!

     
Online typelessen voor kids met leuke spelletjes op internet

Snel blind leren typen met het tienvingersysteem
Iedereen kan typen, net zoals iedereen kan tekenen en zingen. Blindelings typen met tien vingers kan echter maar één op de drie computergebruikers, terwijl blindtypen onmiskenbaar veel voordelen biedt. Onderzoek heeft aangetoond dat blindtypers niet alleen veel tijd besparen, maar ook betere teksten schrijven omdat het typen automatisch gaat en zij zich volledig kunnen concentreren op stijl en inhoud. Wie professioneel blind heeft leren typen is ook getraind in een correcte werkhouding en daardoor minder gevoelig voor RSI. Blindtypers profiteren elke dag opnieuw van hun vingervlugheid. Typevaardigheid geeft hen overal een voorsprong; thuis, op school, op de zaak en op het internet..

Een tweederde meerderheid van PC-gebruikers bedient het toetsenbord met twee of vier vingers en neemt daarmee voor lief dat door onbenut potentieel bijna een jaar wordt verspild van een werkzaam leven in het computertijdperk. De bewering dat "een typecursus overbodig is omdat je na verloop van tijd vanzelf snel en blindelings gaat typen" wordt vaak stellig uitgesproken door personen die zelf het levende bewijs zijn van het tegendeel. Pas als zij meekijken over de schouders van een getrainde blindtyper, wiens vingers vlug en vaardig over het toetsenbord vliegen, zien zij het nut van een typecursus in en maakt scepsis niet zelden plaats voor jaloezie. Gelukkig is het maar zelden te laat om alsnog efficiënt te leren typen.


Snel blind leren typen volgens het tienvingersysteem


Professioneel blind leren typen is tegenwoordig gemakkelijker dan ooit. De tijd van een verplichte wekelijkse gang terug naar de schoolbanken in een zaaltje van een peperduur opleidingsinstituut is voorbij. Het eindeloos overtypen van oefenteksten uit boekjes behoort eveneens voorgoed tot het verleden. Zelfs het oefenen in eenzaamheid met een digitale cursus op CD-ROM is achterhaald. Voortaan kan iedereen in zijn eigen tijd en tempo, in een vertrouwde omgeving, alleen of in groepsverband, via internet typelessen volgen die zijn toegesneden op persoonlijke voorkeuren en vaardigheden. De flexibele lesmethode en beschikbaarheid via internet maken TypeStars tot een ideale typecursus voor deeltijdwerkers. Als methode voor afstandsonderwijs is TypeStars ook zeer geschikt voor herintreders, die hun toetsenbordvaardigheid willen trainen.

De dynamiek van TypeStars
TypeStars traint uw typevaardigheid zoals geen enkele andere cursus dat kan. Andere typecursussen zijn statisch: de lessen liggen onveranderlijk vast in oefenboekjes of computerbestanden. TypeStars is daarentegen een dynamische adaptieve lesmethode, die rekening houdt met het feit dat elke cursist uniek is. Oefeningen liggen niet vast, maar worden steeds opnieuw samengesteld en afgestemd op persoonlijke leerprestaties. Signaleert het systeem dat een cursist bepaalde aanslagen minder goed in de vingers heeft, dan worden de volgende oefeningen automatisch aangepast om de betreffende bewegingsbanen extra te trainen. Elke cursist krijgt les op maat op basis van een persoonlijk leerprofiel, dat voortdurend wordt aangevuld en verfijnd. Hierdoor leert u met TypeStars veel sneller en nauwkeuriger typen dan met een ouderwetse statische cursus. Bekijk de video van Kennisnet over de kenmerken en voordelen van adaptieve leersystemen.


Een typecursus met leuke spelletjes voor kinderen


Online blind leren typen in een sociaal netwerk
TypeStars werkt volledig via internet. Terwijl andere online opleidingen terecht benadrukken dat dit grote voordelen biedt omdat u altijd en overal kunt oefenen met de meest recente cursusversie, gaat TypeStars veel verder. Met TypeStars kunt u toetreden tot een online vriendengroep of er zelf een opzetten. Nadat u op uw accountpagina uw interesses en voorkeuren hebt aangegeven, kunt u online zoeken naar medecursisten met een vergelijkbaar profiel die ongeveer even ver zijn met de cursus. Met deze cursisten kunt u contact opnemen om ervaringen uit te wisselen, vorderingen te vergelijken of wellicht een sportieve competitie te organiseren. Van klassikaal oefenen via internet gaat een sociale stimulans uit die de leerprestaties ten goede komt. Volgt u de cursus echter liever geheel op eigen gelegenheid, dan blijft u volstrekt anoniem en onvindbaar voor andere TypeStars cursisten.

Van oudsher de meest effectieve digitale typetraining
TypeStars is gemaakt door het team van onderwijsdeskundigen en programmeurs, dat halverwege de jaren tachtig van de vorige eeuw de eerste digitale typecursus uitbracht op een diskette voor (DOS) PC's. Interactieve leermethoden voor diverse leeftijdscategorieën die in een kwarteeuw steeds verder zijn ontwikkeld en verfijnd, een intensieve individuele begeleiding met typelessen op maat en de dynamiek van sociale netwerken maken TypeStars tot de meest effectieve online training in toetsenbordvaardigheid.

TypeStars | Online lessen blindtypen volgens het tienvingersysteem | ©  Copynet - Frank van Hoof - KvK 17056511